Teljes értékű, fölözetlen hegyvidéki tehéntejből készült nemespenészes lágy tehénsajt. Érlelési ideje 3 hét : ez alatt kialakul a sajt kérgén egy enyhén fehér nemespenész kéreg (tejpenész és penicilium) ami immunerősítő hatású. A sajt hordozza magával a hegyvidéki legelők ízét, zamatát, a sok gyógynövénynek köszönhetően magas biológiai értékű (vitaminok, ásványi anyagok, makro és mikroelemek, gyógynövények hatóanyagai).Fogyasztása kulináris élmény,testes fehérborokkal,mézzel.
Teljes értékű hegyvidéki tehéntejből készül fehérpenészes lágysajt különlegesség. A bársonyosan érett sajtokat szarvasgombakrémmel töltjük, így a sajtban egy a szarvasgombára jellemző különleges, aromás ízvilág lesz jellemző enyhén a fehérpenésznek köszönhetően mezei sampiongomba illattal.Kései szüretelésű fehérborokhoz illik.
Friss tehéntejsavóból készült magas biológiai értékű savósajt. Enyhén tejes, friss illatű és ízű, könnyed édeskés, diabetikus termék.A magyar sajtkészítés egyik legrégebbi hagyományos élelme.Frissen pirítósokhoz, hideg előételekhez, roston sütve, házi lekvárokkal, desszertek töltelékéhez kitűnő.Krémesre habarva extra szűz olajokkal, szarvasgombával, friss zöldfűszerekkel alkot igazi ízharmóniát. Töltött tésztákhoz,mártásokba, krémlevesekhez is használjuk. Friss üde fehér és roséborokhoz jól társítható.
A legalább 80-82% zsírtartalmú vajunkat ízesítjuk szintén vajban érlelt illatos szarvasgombával és enyhén finom tengeri sóval. Kihabosítás után érezhető a szarvasgomba parfümös, egyedi ízvilága.Hideg falatokhoz ropogós kenyérkével, grillezett húsokra tálaláskor, tojásos és zöldséges(zeller, cékla) ételekhez ajánljuk. Illatos,ásványos fehérborokhoz illik.
Teljes értékű ,zsíros hegyvidéki tehéntejből készült sajt-hidegkonyhai termék.Az illata finom , fehér nemespenészes, sampiongombára emlékeztet.A sajtban lévő krémes-diós íz karakteres meghatározó.Sajttálakhoz,hideg előételekhez salátára illik.Kávézáshoz,teázáshoz egy kis ropogós baguettel , gyümölcsös péksüteménnyel (áfonyás briós) jól fogyasztható.
Teljes értékű, zsíros hegyvidéki tehéntejből készült sajtkülönlegesség.A fehérpenészes sajtra jellemző illatok és ízek mellett enyhén, de jól érezhető a kéksajt egyedi karakteres enyhén csípős-pikáns ízvilága. Minnél tovább érik annál pikánsabb, markánsabb lesz a sajt íze. Hidegtálakhoz, sajttálakhoz, sajtmártáshoz ajánljuk.Édes barna sörökhöz, testes kései szüretelésű borokhoz jól illik egy kis ropogós kovászolt kenyérrel.